صرفه به مقیاس ریشه در اقتصاد خرد دارد و مفهومی بدیهی است: با افزایش میزان تولید، هزینهی متوسط تولید هر واحد کالا کاهش مییابد.
ایجاد مزیت رقابت برای کسب وکار
به شما کمک میکند تا بتوانید از مزیتهای ناشی از کاهش هزینههای تولید در رقابت با رقبایتان در بازار بهره بگیرید.
ارتباط صرفه بهمقیاس با حجم تولید
این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از جمله مهمترینهای آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: تخفیف گرفتن در خرید مواد اولیه در حجم خرید های بالا، بالا رفتن تجربهی کارکنان و انباشت دانش و تجربهی روشهای بهینهی تولید و افزایش بهرهوری تولید، افزایش منابع مالی در دسترس که میتواند باعث سرمایهگذاری مجدد روی بهبود کسبوکار شود، شکسته شدن هزینههای بازاریابی و هزینههای سربار روی تعداد کالای بیشتر و امکان استفاده از فناوریهای تولید پیشرفتهتر.
صرفه جویی در مقیاس کلید اصلی رشد محصولات بازار
کلید اصلی رشد و موفقیت بسیاری از صنایع و محصولات جدید در بازار، دستیابی به صرفهجویی در مقیاس است. صرفهجویی بهمقیاس یک عامل ورود رقبای جدید به بازار محصولات و خدمات نوآورانه نیز محسوب میشود. زیرا وقتی شرکت جدیدی بخواهد وارد یک صنعت شود، مجبور است سرمایهگذاری وسیعی روی تحقیق و توسعه، تولید و بازاریابی محصول / خدمت خود انجام دهد. انجام چنین سرمایهگذاری هنگفتی در عمل برای بسیاری از شرکتها ـ بهویژه شرکتهای نوپا ـ امکانپذیر نیست.
استراتژی رقابتی برای شرکت های نوپا
بنابراین دستیابی صرفه بهمقیاس جدا از مفهوم اقتصادی آن، یک استراتژی رقابتی کلیدی بهویژه برای شرکتهای نوپای متمرکز بر فناوریهای پیشرفته بهحساب میآید. اگر شما محصولی دارید که براساس یک فناوری نو و منحصر بهفرد توسعه یافته است، باید تلاش کنید قبل از عرضه ی آن به بازار، پتانسیل محصول از نظر دستیابی صرفه بهمقیاس و روش رسیدن به آن را بررسی کنید.